Implantaat in amersfoort Liendert
Welkom bij
Tandartspraktijk Draga

Implantaat

Voorbereidingen voor het plaatsen van een implantaat

Boren van het kanaal voor het implantaat

Het plaatsen van het tandheelkundig implantaat

Het plaatsen van de kroon op het implantaat

De kroon op een implantaat

Deze patiënt mist een voortand in de bovenkaak. Bij het praten of lachen zie je dat gat natuurlijk meteen. De patiënt wilde geen permanent kunststof plaatje met een tand. De patiënt wilde ook niet, dat ik een brug zou maken van de ene tand naar de hoektand, want dan zou ik aan gezonde tanden moeten gaan slijpen. Ze koos daarom voor het implantaat met daarop een implantaatkroon.
Tijdens de afspraak van het plaatsen van de implantaat hebben we de patiënt eerst verdooft. Voor het plaatsen van een implantaat wordt gewoon normaal verdooft zoals ook wordt verdooft voor het boren en vullen van een gaatje, want die verdoving verdooft alles: zowel het tandvlees als het daaronder gelegen bot. We hebben op de plaats van het gat een sneetje gemaakt. vervolgens hebben we met speciale implantaatboren een ’tunneltje’ geboord in het kaakbot. Vervolgens hebben we een speciaal titanium schroefje in het bot gedraaid. Door het gat van het tunneltje in het bot iets nauwer te laten zijn dan het te plaatsen implantaat, komt het implantaat bij het indraaien in het kaakbot al goed vast te zitten. Soms is deze primaire stabiliteit zo goed, dat er meteen een noodkroon op geplaatst kan worden. Zodra dan de echte kroon klaar is, kan deze meteen geplaatst worden en loop je
niet lang rond met een noodkroon.
In het tandtechnisch laboratorium is de implantaatkroon op een gipsmodel vervaardigd. De patiënt is twee keer langs geweest om de kleur en vorm van de tand te bespreken en te passen. Toen de patiënt tevreden was over het uiterlijk van de kroon, heeft de patiënt bij mij een afspraak gemaakt voor het plaatsen van de kroon op het implantaat en heb ik de kroon op het implantaat vastgezet.
De totale kosten van het plaatsen van een implantaat met kroon ligt ergens tussen de 1900 euro en 2500 euro. De exacte prijs is afhankelijk van eventueel bijplaatsen van botmateriaal, het eventueel moeten ophogen van de neusbijholte en/of het type kroon/opbouw dat wordt gebruikt.
De kosten voor deze patiënt waren rond de 2300 euro.